Hülye kérdések napja #1

Jó pár nappal ezelőtt a YouTube közösségi fülön feldobtam azt az ötletet, hogy mi lenne, ha kérdezhetnétek egy bűvésztől egy hülye kérdést, amit amúgy sose mernétek megkérdezni. Mi lenne, ha ez lenen a hülye kérdések napja? :) Nos jött egy csomó kérdés és a meglepő, hogy a többség nem is kérdezett hülyeséget. Voltak, akik persze...

Jó pár nappal ezelőtt a YouTube közösségi fülön feldobtam azt az ötletet, hogy mi lenne, ha kérdezhetnétek egy bűvésztől egy hülye kérdést, amit amúgy sose mernétek megkérdezni. Mi lenne, ha ez lenen a hülye kérdések napja? :) Nos jött egy csomó kérdés és a meglepő, hogy a többség nem is kérdezett hülyeséget. Voltak, akik persze trükkök megoldására volt kíváncsi, ez alapból kuka, voltak, akik túlmentek egy határon, az szintén kuka, voltak normális kérdések, és voltak vicces ‘hülye kérdések’ is. Nos összegyűjtöttem párat, amiket itt meg is válaszolnék. :)Szoktál beépített embert használni?
Ha röviden kéne megválaszolnom, akkor nem. De kicsit kifejtve, ez amúgy érdekes kérdés, sokakban – főleg a tv-s bűvészetnél -, merül fel a gondolat egy jó kis trükk láttán, hogy ez a néző tuti be van építve. Az igaz, hogy én is ismerek olyan esetet, amikor ez történik, de bármennyire is hihetetlen, ritka. Egy egyszerű bugyuta példával hadd magyarázzam el. Tegyük fel akarok valami szuper trükköt csinálni az utcán, amit a tv is felvesz, de ehhez a trükkhöz kéne bizony valami segítség, mert enélkül nem megy. Legyen beépített az ember? Talán, hiszen ha csak az egyik van beépítve a többi néző akkor is reagálni, meg csodálkozni fog. De ha már segítség kell, akkor miért ne használjak inkább asszisztenst? Ami annyiban változtatja meg a dolgot, hogy nem az a néző lesz beépítve, akivel a trükköt csinálom, hanem egy másik a tömegben, aki titokban segít nekem valamiben. Máris más a helyzet, mert ezt már nem lehet beépített nézőnek nevezni, inkább asszisztens. FONTOS, hogy ebben az esetben a beépített néző nem úgy segít nekem, hogy ő mond számot, ő adja oda a telóját, vagy ő gondol valamire. Az már beépített néző! Hogy miben tud segíteni egy ilyen asszisztens? Az már szakmai titok, lehet rajta gondolkozni. :) De remélem értitek a különbséget. A kérdésre visszatérve nem, én színpadon dolgozom általában egyedül, így mindent magam csinálok, beépített néző nélkül.

Volt már olyan hogy nyilvánosan elrontottál egy trükköt?
Volt, de itt is két eshetőséget lehet megkülönböztetni. Az egyik, hogy ront a bűvész, de tudja, hogy vágja ki magát úgy, hogy a nézők ne vegyék észre a rontást. Ez nem egyszer fordul elő bűvészekkel, hiszen nehéz szakma ez. :) Persze itt nem olyan rontásról beszélek, hogy leejtünk valamit, vagy jól látható módon hibázunk. Az ciki. :) És igen, ez a másik eshetőség, és volt igen ilyen is velem, ezen minden bűvésznek át kell esnie. De próbálom elfelejteni. :P

Ha lehet hülyeséget kérdezni akkor te hiszel abban, hogy létezik valódi mágia?
Én úgy vélem, hogy a bűvészek valódi mágiát mutatnak be. :) Hiszen ha nem ezt hisszük, akkor ez látszik is az előadásmódunkon. Higgyük el, hogy valós, amit csinálunk, még ha tudjuk is, hogy nem, mert ez hozzáad a dologhoz és nem csak számunkra, de a nézők számára is varázslatosabb lesz a trükk. Viszont ha olyan mágiára gondolsz, mint a Harry Potter-ben, hogy pálcával töröljük ki mások emlékezetét… hát… ki tudja. :))) Az biztos, hogy léteznek olyan dolgok, amiket még ma nem tudunk megmagyarázni. Ez mágia a mi szemünkben, de 100 év múlva már nem lesz az, az akkor élőknek. Nekik más dolgok lesznek mágikusak, mint ahogy anno az elektromosság is mágia és varázslat volt. Gondoljunk csak Teslára.

Szereted az almát?
Ki nem? :) Hisz minden nap egy alma és a doktor… na ki fejezi be? :)

A nyuszik nem szoktak belesza*ni a kalapba?
Jogos a kérdés, és a válaszom, hogy előfordulhat, de ez nem okoz gondot. Tapasztalt nyuszi tulajként elmondhatom, hogy a nyuszik kakija korántsem olyan gusztustalan, folyós, vagy undi, mint egy madáré, vagy kutyáé. Könnyen kezelhető. :)Meg lehet élni a bűvészkedésből?
Ha megtanulod mellé a szükséges üzleti tudást, akkor igen. Ha csak trükköket tanulsz meg és úgy próbálod meg, tuti elbuksz!

Szoktatok részegen bűvészkedni?
Én inni se szoktam, nem, hogy lerészegedni. De hallottam már sztorikat. :)

Szoktátok becézgetni a kedvenc paklitokat?
Én nem, de ki tudja másoknak milyen fura szokásaik vannak. :)

Aludtatok már paklival a párnátok alatt?
A párnám alatt nem, de úgy már aludtam, hogy paklikkal az ágyamban. Főleg egy hosszabb, vagy nehezebb trükk gyakorlása után, mikor még elalvás előtt gyakoroltam és utána ledobtam magam mellé és puff, kidőltem. :)

Próbáltatok már átverni pénzes bűvésztrükkel bolti eladót?
Ez nagyon csúnya dolog és aki ezt megteszi, az nem is bűvész! Én csak szórakoztattam bolti, vagy éttermi eladót. Jól is jártam miatta. ;)Szoktatok úgy nézelődni kellék/kártya boltban, mint csajok a ruhaosztályon?
Ha létezne akkora kártyabolt, mint a csajoknak a ruhaboltok, akkor tuti. Nálunk a színházban az a két-három vitrin is kivált ilyen ‘nézelődgetés’ ingert, még én magam is gyakran nézegetem a kirakott paklikat, szóval el tudom képzelni, hogy lenne ilyen.

Volt már olyan hogy egy nagyon komoly előadás közben egy kisgyerek elkezdett rohangálva ordibálni és nem tudtad befejezni az előadást?
Előadást mindig be tudtam fejezni, mert az befejeződik így vagy úgy. :) Olyan volt már, hogy nem tudtam befejezni egy trükköt azért, mert nagyon rossz volt a gyerkőc és inkább helyreküldtem és annyi volt. Sok volt neki a RedBull. :) De ez szerencsére nagyon ritka.

Ha egy bűvèsz megöregszik, akkor már varázsló?
Naná! Én is alig várom már, hogy vén varázsló legyek, ki tudja akkor milyen trükköket fogok tudni. :) Na jó, megöregedni még nem akarok, de azt élvezni fogom tuti, amikor bűvész nagypapa leszek. :)

Mi volt a legkínosabb élménye bűvészkedéssel kapcsolatban?
A rontott trükkökre térhetnék vissza, mert az pl emlékezetes volt. Egy kellék ment tönkre pont előadás, sőt, trükk közben és a vége az lett, hogy félredobtam. Persze úgy, hogy az ne legyen se számomra égő, se a nézőknek kellemetlen. Megúsztam, de belül összeomlottam, mert még mondhatni kezdő voltam. :)

Ha tüsszentenél emberek előtt a kártyával, és ráment volna hurut, vagy nem tudom minek hívják, és kiesett volna a kezedből, mit tettél volna?
Tuti Tommy Cooper jutna eszembe és valami hasonló módon reagáltam volna le a dolgot, ahogy ő szokta előadni a ‘trükkjeit’. Hogy miért tettem idézőjelbe? Keressetek rá YouTube-on a manuszra, meg fogjátok érteni. :)Ettél már fagyit kovi ubival?
Azt még nem – bár nem is vonz -, viszont görögdinnyével ettem már kenyeret. De ezzel nem vagyok szerintem egyedül. :)

Én Ed Sheeran rajongó vagyok, szóval a kérdésem te hogy állsz Ed Sheerannel, illetve milyen zenéket, mely előadókat szoktad hallgatni?
Őt látásból ismerem csak, bár lehet egy-két számát is ismerem. Amúgy elég vegyes vagyok, nem lehetne besorolni a lejátszási listámat egy műfajba se, szerintem sokan csodálkoznának, hogy milyen számok és előadók vannak benne egymás után. :)

Lehet bűvészkedéssel csajozni?
Csak azzal lehet! :))) Sőt, ha csaj bűvészkedik, akkor azzal pasizni is lehet. :)

A kendő az átlagos szokott lenni?
Aha, kivéve, ha meg van bűvölve, vagy el van átkozva. Akkor irtózatos dolgokat tudnak ám csinálni. :)

Miért nem magyar kártyával trükközöl?
Nekem túl kevés lap van benne. :)

***

Hát hirtelen ennyi, ami most ebbe a posztba jutott, tudom jó hosszú lett, de remélem megérte. :)
Ha igen oszd meg másokkal is, hogy ha már nem, legalább röhögjenek egy jót, de ami fontosabb, ha kérhetlek, Te is írj egy kérdés ide a poszt alá, hátha a következő részbe bekerül… már ha szeretnétek következő részt. ;)

3 comments

 • Ati

  2019.07.26. (11:10)

  Volt olyan trükk amit láttál, de csak hosszúévek múltán vagy esetleg soha nem tudtál megfejten?

  Válasz

 • Olivér

  2019.07.26. (14:14)

  Miért van az hogy a büvészek nagy része kártya bu*i lesz mint én is de én nem tudom miért?

  Válasz

 • Bendegúz

  2019.08.04. (22:46)

  Mennyit keresel bűvészkedéssel havonta?

  Válasz

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hirdetés
KÉRDÉSED LENNE?Írj nekünk

buveszbolt@gmail.com

MARADJ NAPRAKÉSZKövess minket

© 2024. Ynfoo Online Kft.
Minden jog fenntartva!

https://i0.wp.com/www.buveszbolt.hu/wp-content/uploads/2016/12/FOXPOST-Logo-Color-on-red-RGB.jpg?fit=160%2C160&ssl=1
https://i0.wp.com/www.buveszbolt.hu/wp-content/uploads/2016/11/barion-card-payment-banner-2016-300x35px.png?fit=300%2C35&ssl=1
https://i0.wp.com/www.buveszbolt.hu/wp-content/uploads/2017/10/aji-logo.png?fit=47%2C35&ssl=1