Új könyv Houdini titkos életéről

Aki követi Instagram profilomat az láthatott már egy fényképet a legújabb Houdini könyvről, amit az egyik nagyobb könyvesboltban találtam véletlenül. A bejegyzés megtekintése az Instagramon Tudom ajánlani azoknak, akiket részletesen érdekel Houdini élete. Jó vaskos mű, tele érdekességekkel. ⛓ #book #houdini Damien White (@damienwhite) által megosztott bejegyzés, Jún 26., 2019, időpont: 11:07 (PDT időzóna szerint)...

Aki követi Instagram profilomat az láthatott már egy fényképet a legújabb Houdini könyvről, amit az egyik nagyobb könyvesboltban találtam véletlenül.


Mindig öröm, ha szakmámba vágó, új mű jelenik meg és természetesen ez sem hiányozhat majd a bakancslistámról. Egyenlőre sajnos részleteket nem tudok mesélni, hiszen nem forgattam a művet, de annyit tudok – így gyors átlapozás és a leírás alapján -, hogy rengeteg új és érdekes részletet ismerhetünk meg a könyv segítségével Houdini életéből, ami szerintem meglepetéseket is fog tartogatni.

Szóval ha érdekel híres mágusunk Houdini titkos életének részletei csapjatok le a könyvre. Szerény véleményem szerint ez a nem is olyan vékony mű (620 oldal) megérdemli a figyelmet.

Álljon itt kedvcsinálónak a könyv ajánlója:

A legendás – és nem mellesleg magyar származású – Harry Houdini minden idők legnagyobb szabadulóművésze. Zárak, csomók és bilincsek felnyitásának elsajátításával kezdte pályáját a XX. század legelején, és két évtized alatt minden elképzelhető gúzsból és zárt térből kiszabadult. Láncokkal, vizes lepedőkkel, kötelekkel éppúgy megbirkózott, mint vízzel teli tejeskannával, kényszerzubbonnyal (felhőkarcoló tetejéről lelógatva), vagy épp tengerbe süllyesztett, lelakatolt ládával. És persze a halálos izgalmakra éhes közönséggel is. Sikerét nemcsak látványos mutatványainak, hanem legalább annyira személyes kisugárzásának köszönhette.

Houdini szuperhős volt – így természetesen számos könyv született már róla, és szerepel a XX. századi amerikai irodalom egyik nagy klasszikus regényében, Doctorow Ragtime-jában is.

Kalush és Sloman nemcsak Houdini pályájának minden fontos részletét és sikerének titkát igyekszik feltárni ebben a minden korábbinál alaposabb (és egyben olvasmányosabb könyvben), hanem egy izgalmas új cselekményszállal is szolgál: a szerzőpáros szerint a szabadulóművész az európai nagyhatalmak és az Egyesült Államok titkosszolgálatai számára is dolgozott…Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hirdetés
KÉRDÉSED LENNE?Írj nekünk

buveszbolt@gmail.com

MARADJ NAPRAKÉSZKövess minket

© 2024. Ynfoo Online Kft.
Minden jog fenntartva!

https://i0.wp.com/www.buveszbolt.hu/wp-content/uploads/2016/12/FOXPOST-Logo-Color-on-red-RGB.jpg?fit=160%2C160&ssl=1
https://i0.wp.com/www.buveszbolt.hu/wp-content/uploads/2016/11/barion-card-payment-banner-2016-300x35px.png?fit=300%2C35&ssl=1
https://i0.wp.com/www.buveszbolt.hu/wp-content/uploads/2017/10/aji-logo.png?fit=47%2C35&ssl=1